Ще има ли музей в Рудозем?

От известно време на няколко пъти се случва посетители на нашата община да питат за музей. В много тесен кръг от хора, предимно по-активни общественици, започна да се коментира и да се констатира, че това е един сериозен пропуск за град Рудозем.

Днес на фона на очертаващото се развитие на Община Рудозем в посока на туризма, още повече показва нуждата от едно средище, каквото би било един музей, в който туристи и минувачи да могат в рамките на един час да се докоснат до историята и традициите на рудоземския край.

Появиха се и желаещи да организират проектирането и построяването на музей. Проведени са разговори с ръководството на общината и нещата са докарани до някъде.

DSCN1351

Смущаващото в случая е това, че тихомълком се прави опит за изграждане на инициативен комитет в много тесен и ограничен кръг. Това крие много опасности. За да се развие така че, този музей да стане наистина средище с наистина подобаващо място в живота на жителите на Община Рудозем, а и не само, е добре управленското тяло, на тази инициатива да обхване по широко представителство сред населението.

Надяваме се, че няма да бъдем свидетели на скришни и потайни действия с някаква користна цел, а ще се даде възможност на желаещи инициативни граждани на Рудозем да вземат участие в управлението на , дай Боже успешната реализация на идеята и евентуалния проект  за изграждане на музей на град Рудозем, чрез който, може да се подпомогне развитието на туризма в района и да се съхранява историческото и традиционно богатво на Община Рудозем и района.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари