Телефонните измамници продължават да се вихрят необезпокоявани

Тези дни отново зачестиха телефонните измами. Институциите продължават да нехаят. А измамените не могат да направят нищо.

Като се замислим, колко много пари се хвърлят и се заема телевизионно време, за да ни облъчват за неща които са в интерес на управляващите, чак свят ни се завива. Когато нещата обаче опрат до обикновения простосмъртен нищо не се прави. Всичко остава една статистика.

Ако някой напсува премиера във фейсбук в рамките на минути го идентифицират и го „респектират“, примери бол, и то от доста скоро време.

Когато обаче се звъни от телефон, чиито номера уж се предоставят срещу личен документ, там полицията е безсилна. Странно нали?

Нещата са елементарни, затяга се режима за предоставяне на телефонни номера и всичко си отива на място.

Защо обаче, това не се прави? Или защото измамниците имат лоби сред властта или просто властта е бъкана от глупаци! Ако не могат да се справят да повикат Интерпол, да видим дали е толкова трудно да се намери самоличността на този, който е използвал, закупил или отдал телефонният номер.

Иначе сме с претенции за „Балканската Меркел“ но,  като опрат нещата до бедния човек, тутакси ставаме туземци и действа закона на джунглата.

 

Споделете тази статия:

Коментари

коментари