Професия Ибрикчия

Имало едно време в едно село един управник, който управлявал много години. Дошло време обаче, когато хората решили че трябва да се намери друг управник с по-модерно мислене и да е в тон с новото време. Избрали си хората новият управник и всичко си тръгнало по реда.

И така се изнизали няколко дена, в които бившият управник все повече започвал да се заяжда с хората и изглеждал все по изнервен. Ден подир ден и той започнал да се разболява. Хората усетили какъв е проблема и решили да помогнат на човека. Отишли няколко души в дома му и му казали че им трябва човек, който да командва хората в селската баня. И за тази цел те избрали него, защото имал опит в тая работа.

Бившият управник попитал какво точно ще прави там, а те му казали че ще казва на всеки човек, кой точно ибрик да вземе, за да не се карат.

И така човека се съгласил и с огромно желание започнал да нарежда на хората и им казвал кой ибрик за кого е. Човека бързо оздравял и се успокоил и всичко си тръгнало нормално, всички останали доволни от новия ред.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари