Пред обектива на Бразди

При посещението си в района на град Рудозем, екипът на предаването Бразди по Канал1 на БНТ разговаря с д-р Незиха Хутева.

След това еипът бе заведен при фермери в района на село Кокорци, които отглеждат крави. Д-р Хутева и стопаните на кравефермата споделиха своите виждания за проблемите и потенциала на района за животновъдството.

След срещата с фермерите, екипът посети новата сграда на Сева ООД, фирма която произвежда сладка, конфитюри, мармалади и други продукти от растящи в района плодове.

След кратък разговор екипът посети и производствената база в село Равнината. Там г-н Емил Димитров показа нагледно производството на два от продуктите, които фирмата произвежда.

Г-н Димитров разказа за плановете на фирмата, за възможностите на района, за проблемите, които срещат и виждането му за това, как могат да бъдат решени от държавата.

Екипът на Бразди гостува на кмета на село Чепинци Мустафа Брахимбашев.  Г-н Брахимбашев покани екипа в неговата вила край селцето Бреза. Там той разказа за природните дадености на района, за проблемите, които стоят за решаване и плановете за развитие на района.

Хората от еипа бяха впечатлени от красивата природа и панорамните гледки, които се откриват от местата край вила Бреза и селцето.

 

Споделете тази статия:

Коментари

коментари