Предпазни маски ще се шият в Рудозем

Скъпи жители на община Рудозем,
Във връзка с множеството постъпили въпроси за осигуряване на лични предпазни средства – маски и очила бих искал да Ви информирам за следното:
Община Рудозем създаде организация в едно от производствените предприятия на територията на общината да се започне производство на маски за многократна употреба за нуждите на община Рудозем. Днес, до края на деня, първите 500 – 700 броя ще бъдат готови и от утре – 18.03.2020 г. ще бъдат пуснати в продажба в търговската мрежа – аптеки и магазини за хранителни стоки. Създадената организация предвижда в рамките на 3 дни да бъдат произведени поне 5000 броя, а до края на седмицата – общо 10000 бр. Всички аптеки и магазини, които желаят да се свържат с производителя да го направят чрез г-н Евелин Бозов – зам. кмет на община Рудозем. Тази организация се създава за да се избегне спекула и да се гарантира, че в рамките на следващите 10 дни ще можем да осигурим маски за всички.
Дадохме предпочитанията си за маски за многократна употреба поради невъзможността да се осигурят достатъчно количество за еднократна употреба, а и поради икономически причини.По отношение на липсата на някои хранителни стоки в някои от магазините е създадена организация за доставки и наличностите се попълват.

С пореден призив за сериозно отношение към създалата се ситуация от страна на щаба!

Румен Пехливанов – кмет на община Рудозем

Надяваме се шиенето на предпазните маски да е съобразено с изискванията на стандартите за стерилност и хигиенните правила, за да не стане така, че с маските да се създаде някакъв проблем.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари