По стъпките на Александър Македонски през село Мочуре

Студенти от Бърно преминали нелегално границата в района на село Мочуре

Тринадесет студенти от университета в чешкия град Бърно решили да направят пешеходен преход по стъпките на Александър Македонски. В началото на юни пристигнали със самолет до Атина и се отправили на север към българо-гръцката граница, като идеята им е била да стигнат пеша до град Русе. След като уточнили маршрута, те тръгнали пеша в избраната посока. И така на 13 юни около 20.00 часа преминават през границата в района на 64-та пирамида, близо до село Мочуре.

_DSC0217

13-те студенти, 12 чехи и 1 словенка преминали държавната граница, без да ги забележи който и да е, и съвсем спокойно и безпроблемно стигнали до град Рудозем.

На 14.06.2018 сутринта били спрени за проверка от патрул на Гранична полиция и студентите сами казали, че са дошли от Гърция, като са преминали през гората. Последвало задържане и образуване на дело по бързо производство. Сключили споразумение с прокуратурата и след като съдът в град Мадан одобрява споразумението, те получават условна присъда за 3 месеца и 100 лева глоба.

Интересното тук е, че студентите от Бърно сами са си казали, че са минали нелегално през границата, след което авантюрата им струва по 100 лв и тримесечна условна присъда…

От сега нататък да се знае, че Александър Македонски е преминавал през района на Мочуре, „факт“, който кой знае защо до сега не е бил споменаван или използван в рекламата на туристическите местности в района.

_DSC0251

_DSC0195

Споделете тази статия:

Коментари

коментари