Пожарникарите от Рудозем- победители в Областното състезание по Пожаро-приложен спорт

На 16 май 2018 г Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ град Смолян беше домакин на Областното състезание по Пожаро-приложен спорт. В оспорваната надпревара взеха участие 9 отбора от службите, разположени на територията на област Смолян. Традиционно огнеборците се състезават в четири дисциплини: изкачване на щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4х100 метра с препятствия; бойно разгръщане на мотопомпа.

Тази година пожарникарите от Рудозем спечелиха призовото първо място. На второ място е отборът на Мадан, а трети са златоградските огнеборци.

32629388_10211622798874245_3922957445231542272_n-001

Отборът на победителите беше представен от Валентин Хаджиев, Веселин Порязов, Владимир Бойков, Десислав Димитров, Мехмед Моллов, Мехмед Мусабашов, Милко Милков, Хайри Хамдиев Моллов, Хайри Хилмиев Моллов и Юлиян Копаев.

„Момчетата се представиха достойно в едно оспорвано състезание. Мен лично ме радва това, че имаме градация през годините. Печелили сме 3-то и 2-ро място, а сега сме първенци“ – сподели инж. Венцислав Шейков, началник на РС „ПБЗН“- Рудозем. Той уточни, че на финала първите два отбора са били с еднакъв брой точки и за победител в такъв случай се излъчва отборът с по-добро време от разгръщането на бойна помпа.

„За мен всъщност това е и най-пожарникарската дисциплина, защото е най-близката до нашата дейност. А в тази дисциплина момчетата от Рудозем бяха безапелационните победители.“- допълни още той.
„Гордея се с тяхното постижение, но първото място за тях е още по-голяма отговорност, защото догодина ще трябва да защитават титлата“- каза в заключение началникът на районната служба в Рудозем.

Най-добрите състезатели от деветте служби в областта днес се състезават в следващия, зонален кръг от състезанието, който се провежда в град Пловдив. В него участват сборни отбори от Смолян, Пловдив и Пазарджик. Рудоземската служба има представител в родопския отбор и това е Юлиян Копаев.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари