Има и друго освен маските

За маските разбрахме, всички медии ревнаха като глутница и залаяха за да ни кажат че има заповед на Министъра на здравеопазването за задължително носене на маска на обществени места, каквото и да означава това. В смисъл, че ползите се оспорват и в същото време има законова разпоредба която забранява носенето на маски и то с носене на наказателна отговорност. Но това са дребни детайли които едва ли са проблем на масовия гражданин.

Щеше да е добре в бюлетините да стане ясно кои продукти са от полза в ситуацията, става дума за лекарства, витамини и хранителни добавки, а също така и набора от дезинфектанти, ако не друго поне производителите и съдържанието което е нужно, за да не се купуват излишни неща, между които може да има дори и опасни.

Много малко коментари и въпроси има за едно друго решение на правителството. Става въпрос за икономическите мерки. Някои от медиите зададоха по един два не толкова съществени въпроси, но това което ярко се вижда е че критерия за отпускане на финансовите помощи са такива че правителството ще раздава по усмотрение, тоест на тези на които те решат да дадат защото критерия е малко, меко казано нестабилен.. Другия проблем е че парите реално ще се дадат на работодателите и те от своя страна ще преценяват на кого как и колко, ние си ги знаем нашите работодатели как процедират. И най-важното никой не каза какво правим с тези които останат без пари. Има хора които живеят ден за ден, или месец за месец, какво правим с тях когато нямат пари да си купят хляб? При ясен недостиг на постъпления в бюджета да не се предприемат мерки за икономия са е също доста странно. Това се отнася и за общинските бюджети. С тези раздути щатове и разгулен начин на харчене какво очакваме да се случи. Никой не казва какво става със започнатите обекти по програми и бюджетни средства. Има много въпроси но странно защо големите медии не зададоха на финансовия министър. Най-вероятно защото ще очакват и те да получат от онези пари които правителството ще раздава за да подпомага някои от бизнесите.

Това което ние хората можем да направим е да се пазим едни други, да бъдем съпричастни, всеки да помага където може и да си направим изводите от това което се случва днес.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари