Блокираха търга за ГКПП на пътя Рудозем – Ксанти

Фирма,  неизвестна за строителния бранш, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди, обжалва процедурата за  избор на фирма за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем – Ксанти. Прогнозната стойност на обекта е 17,4 млн. лева, но сега той е блокиран от световно неизвестното еднолично дружество “Р и Д Ауто – Строй” на 46-годишния Цанко Михайлов от Дупница, информира ,,Актуално”.

Справка в Търговския регистър сочи, че Михайлов се е сдобил с фирмата през март месец миналата година от 34-годишния кюстендилец Радослав Джаджаров. Тя е със 100 лева капитал. Дружеството никога не е било вписвано в Камарата на строителите, няма никаква строителна биография. А видно от предмета му на дейност, няма и намерение да строи. Няма нужните машини, съоръжения и персонал, за да го прави. Няма данни да извършва каквото и да е дейност. Въпросният ѝ сегашен собственик Цанко Михайлов не е известен с нищо. Справката сочи още, че през 2012 година е прехвърлил своя фирма “Сиси Строй” ЕООД с 2 лв. капитал и акциите си от “Стармет 96” АД през 2010 година.

Поръчката за строителство на ГКПП Рудозем – Ксанти и подходен път до него бе обявена от областния управител на Смолян през май. Тя е от особено голям интерес за смолянчани, защото се очаква да съживи бизнеса в населените места по протежение на второкласния път от Пловдив през Чепеларе, Смолян, Рудозем до гръцкия областен център Ксанти. Планираните дейности ще бъдат изпълнени по проект “Aiming at Improving Cross – Border Accessibility” с акроним “CrossBo” по програма ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция – България” 2014 – 2020.

Източник Smolianinfo.com

Споделете тази статия:

Коментари

коментари