СУ „Христо Ботев“ раздаде дипломите на випуск 2022 и удостоверенията на четвърти клас

С богата програма започна празничният ден за СУ „Христо Ботев“. Четвъртокласниците, заедно с техните ръководители Анета Радулска и Емине Кайлитска, изнесоха цветен спектакъл в двора на училището. С рецитал, хумористичен етюд, впечатляващи танци и песни те отпразнуваха последния си учебен ден и поздравиха всички гости на тържеството.

Безспорно кулминацията на празника беше връчването на дипломите за средно образование и удостоверенията за завършен начален етап на образование. Директорът Манчо Трампов поздрави всички ученици за успехите на изпитите в края на годината. „Положените старания през годината дават резултат – разбрали сте вече, че за поредна година четвъртокласниците от област Смолян се представят блестящо на външното оценяване. Тази година те са на първо място“ – отбеляза директорът и поздрави и чепинските ученици за високите резултати. Поздрави имаше и за зрелостниците. „Това е първият випуск, завършващ по новата учебна програма“ – посочи директорът и допълни, че изпитите тази година са по нов формат, с различна скала на оценяване в сравнение с предишните години. Въпреки това на матурата по БЕЛ смолянските ученици се нареждат на второ място в страната. Докато средният резултат за страната е 52.7 т, за област Смолян е 55.5 т, а резултатът на учениците от СУ-Чепинци е дори малко по-висок – 58.5 т.

Още по-добри резултати са постигнали учениците на матурата по Английски език – отличен успех. Успехът по „Предприемачество“ също е доста добър, допълни още директорът. След това директорът връчи грамотите на отличниците от 5 и 6 клас. На финала той награди Ханифа Ахмедова от 4 клас и Айлин Стефанова и Селин Кайлитска от 12 клас за блестящото представяне на областните кръгове на проведените олимпиади през учебната година. В края на тържеството Манчо Трампов пожела на учениците да се отдадат на заслужена почивка, да прекарат едно весело лято и да се заредят с много енергия за следващата учебна година. „Скъпи дванадесетокласници, на вас желая успешна кандидатстудентска кампания, да бъдете приети в специалностите, които сте си избрали, а след това да имате успешна професионална реализация“- каза в заключение директорът.

 

Споделете тази статия:

Коментари

коментари