Странджанският башибозук и свинските опашки

алт
Кратко описание

Безспорно темата на седмицата е „гражданските арести“ със свински опашки на бежанци, които са преминали през границата с Турция. Искам да припомня, че още от април месец миналата година вървеше мълва сред хората, че в Странджа има групи, които дебнат бежанците, спират ги и ги ограбват. Първо казваха, че са били ловни дружинки, които случайно попадали на бежанци, после били спортисти и туристи и после се стигна до стрелба и един убит бежанец.

Тези дни обаче нещата изкристализираха и лъснаха свинските опашки. Самоорганизирани банди иззеха функцията на гранична полиция, емигрантските власти и съдебната власт. После премиера ни в клин, ни в ръкав, благодари на тези банди, като каза също и да се спазва закона.

Да благодариш за това, че едни хора са проявили самоуправство си е сериозен гаф и това, че бил казал после да се спазва закона не го оправдава.

Както и да е, по-фрапиращото е как това се възприема от обществото и реакцията буди недоумение – хем се оплакваме от беззаконие, хем се радваме, когато някой е погазил закона.

Искам само да напомня на въодушевените от „Свинската опашка“, че днес са бежанците, а утре ще са неудобните на властта, която и да е тя. След което може и по гестаповски да започнат да тарашат и по всеки дом нарочен за враг на държавата.

Помислете си отново преди да извикате „Ура!“ под знамето на свинската опашка!

Споделете тази статия:

Коментари

коментари