Помни ли Рудозем своите герои

Помни ли Рудозем своите герои? Този въпрос навярно не е най-актуалният за ежедневието на жителите от Община Рудозем, но все пак си струва да се помисли по него.
Този въпрос, не касае кой знае колко далечно минало, става въпрос за хората от Рудозем, които са взели участие във Втората Световна война. Тези, които се завърнаха и тези, които оставиха костите си по бойните полета.
Преди няколко години и по-конкретно през 1995г беше монтирана плоча с имената на нашите фронтоваци на чешмата, която се намира на улицата към стадиона.
Няколко дена след монтирането на мемориалната плоча, неизвестни вандали строшиха плочата вероятно подразнени от нещо. Не ми е удобно да го спонемавам това нещо, защото нямаме нужда от тази полемика в този напрегнат момент.
Така и никога не бяха разкрити извършителите на вандалския акт, нито пък беше възстановена плочата.
Въпроса е дали ще се намерят ентусиасти, които да възстановят или да направят нова плоча и да овековечат нашите герои от войната.
Имаше идея за алея на славата, но към момента, така или иначе няма никакво движение по въпроса. Надяваме се да се намерят инициативни хора, които да се погрижат за паметта на нашите герои. Ние ще помогнем също с каквото можем.

Споделете тази статия:

Коментари

коментари