Когато истината те сграбчи

Заблудата е бич в съвременния свят и тя води до много тежки последствия, а именно води до труден живот, изпълнен с много напрежение и страхове. Заблуждението на човека, че всичко трябва да е в неговите ръце на всяка цена, води до редица негативни качества, сред които са алчността, лицемерието, арогантността и безскрупулността. Борбата за власт и облаготетелстване от властта е един от най-отявлените и пряк пример днес. Всичко това става причина за разрушаването на ценностите в едно общество.

За да се предпази човек от това, трябва да използва разсъдъка си, да наблюдава какво се случва с живота на хората, в каква необратима посока върви всеки един. Безспорно най-силно въздействие има краят на живота на хората. И тук не става въпрос за самата смърт, а за приближаването към нея, за пътя до този неотменен момент. За вярващия човек този момент е вратата към онова, за което е живял на този свят.

Всеки може сам да отсъди за себе си, стига да бъде обективен и да осъзнава какви дела извършва. Всеки сам за себе си знае дали използва лъжата, или държи на истината, дали се пази от злоупотреба с чуждото, или краде и граби, за да придобие колкото се може повече. Дали се възползва от позицията си, за да се перчи пред хората, или всячески се мъчи да облекчи положението на този, на когото е възможно да помогне. Всеки човек е свободен да направи своя избор, по кой път да мине и как да стигне до онзи неотменим момент, когато силите ще го напуснат и ще изпадне в зависимост. Всеки от нас е информиран и знае, че съществува, само дето никой не може да определи точно кога ще настъпи, а усеща единствено приближаването му. Когато удари часът, значението на това колко си богат и колко власт си имал, ще се превърне в отговорност пред Всевишния и собствената съвест. И тогава колкото повече си грабил, повече ще плащаш, колкото повече си лъгал и лицемерничил, толкова повече ще ти се наложи да страдаш. Ако пък си причинявал страдания някому – тежко ти – ще ти се стоварят гневът и презрението на хората във вид на наказание от Всевишния.

Хора, не си правете илюзия и не се самозаблуждавайте, работете здраво за Истината, за Справедливостта, за Равноправието, за Отговорността – заради онзи момент, в който всеки ще намери онова, за което е живял. Защото в края на краищата в онзи момент  Истината ще сграбчи всеки един от нас!

 

Споделете тази статия:

Коментари

коментари